The Guilty header image

The Guilty

Thriller 17-01-2019 t/m 24-01-2019

Asger Holm (Jakob Cedergren) is een agent die voorlopig als telefonist naar de noodcentrale van Kopenhagen wordt verkast. Waarom is niet meteen duidelijk. Maar dat de job hem geen moer kan schelen, is glashelder. Een beroofde man in het schipperskwartier bedient hij van wat cynische opmerkingen. En hij spelt een kerel die net een overdosis nam doodleuk de les, alvorens de hulpdiensten erop af te sturen.

Tot rond minuut tien een oproep binnenloopt van Iben (Jessica Dinnage), een vrouw die gezien haar precaire situatie – ze wordt ontvoerd – maar weinig kan zeggen. Het kost heel wat gezucht en geblaas eer Asger beseft hoe de vork aan de steel zit. Geprikkeld door de echte noodsituatie doet hij er alles aan om Iben zo lang mogelijk aan het lijntje te houden, want alleen zo kan hij de noodzakelijke informatie voor een politionele interventie verzamelen.

Wat volgt, zijn de komende 75 minuten op de noodcentrale, in real time: de pogingen van Asger om de hulpeloze vrouw te helpen, terwijl de andere telefoontjes blijven binnenkomen. Af en toe valt een cryptische verwijzing naar de reden van zijn tijdelijke overplaatsing.

 

Bron: demorgen
Jaar

2018

Duur

85

Genre

Thriller

Regie

Gustav Möller

Cast

Jakob Cedergren, Laura Bro, Morten Suurballe, Jakob Ulrik Lohmann, Omar Shargawi, Peter Christoffersen, Morten Thunbo, e.a.

Bekijk trailer The Guilty poster