Maudie header image

Maudie

Drama / Romantiek 18-04-2019 t/m 25-04-2019

Maudie (Sally Hawkins) is een jonge vrouw met artritis, die in een harde vissersgemeenschap op Nova Scotia aan de man komt door als huishoudster in te trekken bij een solitaire visverkoper. Deze Everett (Ethan Hawke) geeft de naïeve Maudie klappen en leefregels, laat haar zelfs weten dat zij in de hiërarchie na de honden en kippen komt. Van meet af aan is echter duidelijk dat deze mensen nooit anders gekend hebben, en het dus alleen maar beter kan gaan.

Sally Hawkins is geknipt voor een dergelijke rol, is zo goed in mimiek dat de aandacht meer dreigt uit te gaan naar Maudie’s maniertjes dan het karakter dat erachter zit. Is Maudie een interessant personage? De uitwerking laat te wensen over. De Ierse televisieregisseur Aisling Walsh lijkt niet te willen kiezen. Maudie moet van de regisseur een rups zijn die vlinder wordt, terwijl een dergelijk personage – gekweld door fysieke tegenslag en afhankelijkheid – veel meer stappen zou moeten maken alvorens te ontpoppen.

Jaar

2017

Duur

115

Genre

Drama / Romantiek

Regie

Aisling Walsh

Cast

Sally Hawkins, Ethan Hawke, Kari Matchett, Zachary Bennett, Gabrielle Rose, Billy MacLellan, Marthe Bernard, David Feehan, Lawrence Barry, Greg Malone, Nik Sexton

Bekijk trailer Maudie poster