The Favourite header image

The Favourite

Historisch Biografie 09-05-2019 t/m 16-05-2019

The Favourite speelt zich af in de 18de eeuw, als Engeland wordt geregeerd door Koningin Anne (Olivia Colman). Het besturen van een land lijkt slechts een bijzaak voor haar, dat laat the Queen dan ook liever over aan haar beste vriendin, Lady Sarah (Rachel Weisz). Dat kan niet lang goed blijven gaan, zeker niet wanneer een werkster genaamd Abigail (Emma Stone) langzaam de harten verovert van de mensen in het paleis…

Terwijl de hoge heren en dames van de aristocratie elkaar vermaken met grote feesten, diners en eendenraces, is Engeland verwikkeld geraakt in een oorlog met Frankrijk. De koningin staat voor een aantal moeilijke keuzes, en haar geestelijke en lichamelijke gezondheid maken het haar niet makkelijker. Het land lijkt daarom geregeerd te worden door Lady Sarah, die altijd klaarstaat voor de koningin. Voor de politiek is het duidelijk: als je iets wilt bereiken bij de koningin, zal je via Lady Sarah moeten. Iedereen lijkt zich in deze verstandhouding te kunnen vinden, maar als Lady Sarah een nieuwe werkster genaamd Abigail aanneemt komt dit evenwicht onder druk te staan. Abigail lijkt zo haar eigen plannen om hogerop te komen er op na te houden om zo zelf een echte Lady te worden. Een zeer vermakelijk, intrigerend en spannend machtsspel tussen de drie personen begint zich af te spelen.

Prachtrollen
Terwijl de camera vliegt door de gangen en de hallen van het grote paleis, rennen de dames in hun gigantische jurken rond om hun belang bij de koningin veilig te stellen. De mannen lijken ook meer aandacht te hebben voor hun kledingkeuze, make-up en haardracht. Aan alles in het paleis van koningin Anne wordt aandacht geschonken, alles ziet er fantastisch uit. Tegen deze achtergrond leveren de drie actrices in de hoofdrol (Colman, Weisz en Watson) ook nog eens fantastisch acteerwerk af, waar we zeker meer over gaan horen bij de grote filmprijzen. Vooral de spitsvondige woordenwisselingen tussen Lady Sarah en Abigail blijven de kijker bij en geven de film ook de nodige humor op momenten.

Jaar

2018

Duur

119

Genre

Historisch Biografie

Regie

Yorgos Lanthimos

Cast

Olivia Colman Emma Stone Rachel Weisz

Bekijk trailer The Favourite poster